Categorieën
Bedrijven

SnappCar

Het telefoonnummer van SnappCar is enkel bereikbaar voor bestaande boekingen en ook alleen tijdens de boeking.

Ik ben zelf gestopt met het verhuren via SnappCar. Wil je weten waarom? Bel 030 655 1979 voor een ingesproken uitleg.

In de basis komt het er op neer dat SnappCar mij een omzet beloofde uit de verhuur van mijn auto’s, maar de kosten (voor het keyless systeem en verzekering) al meer waren dan de werkelijke opbrengsten. Ik ben nu mijn laatste auto aan het verkopen.

SnappCar heeft mij ongeveer 6000 euro gekost!

Dit is een persbericht over waarom ik nooit meer zaken zal doen via dit bericht:

Ik zal nooit meer een voertuig verhuren via SnappCar, en hier is waarom.

Een paar jaar geleden kwam ik in de fortuinlijke positie om mijn huis te verkopen met een flinke overwaarde. Na deze financiële windvlaag te hebben geïnvesteerd in mijn spirituele groei, besloot ik om een deel te gebruiken voor de aanschaf van drie auto’s. Mijn plan? Ze te verhuren.

SnappCar leek hiervoor de perfecte oplossing te bieden. Ze schetsten een rooskleurig beeld met een verwachte omzet van zo’n 350 euro per auto per maand. De kosten leken ook redelijk. De verzekeringskosten zouden ongeveer 150 euro per maand bedragen voor alle drie auto’s, en de oplaadkosten zouden nog eens 100 euro toevoegen aan de maandelijkse uitgaven.

Daarbovenop stelde SnappCar een systeem voor dat contactloos huren mogelijk maakte. Dit systeem, dat minder dan 40 euro per auto per maand kostte, leek een ideale toevoeging, waardoor de totale maandelijkse uitgaven op ongeveer 370 euro voor alle drie de auto’s uitkwamen.

Maar wat klonk als een solide plan, ontaardde al snel in een financieel debacle. De beloofde maandelijkse omzet van SnappCar was een luchtspiegeling; de auto’s brachten niet meer dan 300 euro op. Toen ik deze mismatch met SnappCar aankaartte, legden zij de schuld bij mij, met als argument dat de auto’s op de verkeerde plek (Gouda) waren geparkeerd en beter af zouden zijn in een grotere stad.

Gedreven door hoop, verplaatste ik één van de auto’s naar Amsterdam tijdens de kerstperiode van 2022, waar ik een gratis parkeerplek had bemachtigd. Echter, ook hier bleef de auto onverhuurd gedurende de feestdagen.

Uiteindelijk besloot ik om de auto’s te verkopen, tegen een aanzienlijk verlies. Maar de financiële tegenslag eindigde daar niet. SnappCar weigerde de openstaande verkeersboetes van zo’n duizend euro te vergoeden, waardoor mijn totale verlies op zo’n tienduizend euro uitkwam.

Contact met SnappCar opnemen was een mission impossible; ze hebben geen telefoonnummer. Hoewel ik mijn verhaal via e-mail heb gedeeld om ze een kans te geven te reageren, bleef het stil aan hun kant.

Ik ontvang wekelijks telefoontjes via 030 655 1979 van zowel huurders als verhuurders die problemen hebben ondervonden met SnappCar. Verhalen variëren van geldtransacties die fout gaan, borgsommen die niet worden terugbetaald, tot auto’s die verlaten aan de kant van de weg worden gevonden omdat SnappCar niet bereikbaar was om de ANWB in te schakelen.

Mijn persoonlijke ervaring met SnappCar is dat het je uiteindelijk meer kost dan je ooit zou kunnen verdienen. Daarom is mijn advies aan iedereen die overweegt om via SnappCar te verhuren: doe het niet. Het is een spel waarbij je meer te verliezen hebt dan te winnen.

2 reacties op “SnappCar”

Ik heb 10 augustus jl en busje van Rene Badal via Snappcar gehuurd. Reservering nummer 2467957.
Tot op heden is mijn borg van
€ 250 niet terug gestort.

IK was voor vakantie in Nederland en had een tijdelijk telefoon nummer aan Snappcar doorgegeven.

Ik ben nu terug in Suriname.
Wat moet ik doen om mijn borg terug te krijgen van Snappcar

Ik heb helaas geen positieve ervaring met de communicatie van SnappCar. Persoonlijk zou ik aanbevelen om bij een ander verhuurbedrijf te kijken. Als verhuurder zou ik ook voorzichtig zijn met SnappCar, gezien het me in een half jaar tijd zo’n 10.000 euro heeft gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *